Hoogovens Stoom IJmuiden

Onderhanden werk

Bonne

Bonne is niet dienstvaardig in afwachting van onderdelen voor de stoomverdeling. De stoomverdeling wordt ingesteld met behulp van een schroefspindel. De schroefspindel is versleten en daarom is er een nieuwe besteld. De levering laat nog even op zich wachten.

TOM

Op dit moment zijn er geen werkzaamheden aan Tom. In het begin van dit jaar is de ketel met goed gevolg gekeurd. Ze is weer in "good working order" zoals de Engelsen zouden zeggen.

Cockerill

De restauratie van de Cockerill is weer opgepakt.

Groot onderhoud aan de diesellocomotief Cockerill. De motor moet een grote beurt krijgen, het onderstel ook en de lucht instalatie, voor de remmen, verdient ook de nodige aandacht. De later aangebrachte verlengingen met de automatische koppelingen zijn inmiddels verwijderd zodat de lok weer haar oude uiterlijk krijgt. Tenslotte is de staat van het schilderwerk geen visietekaartje voor de HSY. De kap van de motorruimte was in slechte staat en is grotendeels nieuw gebouwd. Er zijn railingen gemaakt voor op het voor- en achterbordes. Aan het machinistenhuis wordt gewerkt. Intussen is onze dieselspecialist bezig met het in orde maken van de motor.

Onderstel tender 76111

De afgelopen maanden is gewerkt aan het onderstel van de ex NS 8084 9741 021-3 locomotief tender. De bewegende delen zijn gereviseerd en lucht, water en electrische leidingen zijn vernieuwd. Natuurlijk is het onderstel tevens van een nieuwe verflaag voorzien. Het onderstel wordt binnenkort weer op zijn draarstellen gezet. Daarna kan aan de tenderbak worden gewerkt. Deze is in slechte staat en het zal nog de nodige uren vergen om die weer toonbaar te maken.

BDyG

De verbouwing van het laatst aangeschafte umbaurijtuig een DByg) is gereed. Het betreft een rijtuig dat voor de helft uit een tweede klas compartiment bestaat en voor de andere helft uit een bagageafdeling. Het rijtuig is het nieuwe barrijtuig. De zijwanden zijn vervangen. Ook de kopwanden en het dak zijn klaar. De vloeren in het hele rijtuig zijn vernieuwd en zijn de wanden bekleed.In het bagagedeel is de bar gebouwd. De draaistellen hebben we al eerder gereviseerd. Al met al zijn we er er lang mee bezig geweest maar nu is het een heel verschil met de toestand waarin het rijtuig verkeerde toen hij in IJmuiden arriveerde.

Rijtuigen algemeen

Reparatie van het dak en de zijwanden van diverse rijtuigen. De rijtuigen hebben al een lange staat van dienst achter de rug. Op veel plaatsen is dat goed te zien aan het plaatwerk. De nabijheid van de zee doet daar geen goed aan. De werkzaamheden zijn afgerond en de meeste rijtuigen zien er weer als nieuw uit maar voor enkele rijtuigen komt een volgende schilderbeurt al weer in zicht.. Van een aantal rijtuigen is het dak opnieuw van een weerbestendige coating voorzien. Het barrijtuig 76105 is na de aflossing door 76110 terzijde gesteld in afwachting van haar revisie. Het zeeklimaat heeft haar geen goed gedaan.

Energiewagen 76110

De energiewagen 76110 is weer als nieuw en vervult zijn taak naar behoren.

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2007 Hoogovens Stoom IJmuiden